סוג תפרים בניתוח כריתת רחם בפתיחת בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/09/2019 | 23:07 | מאת: שיר

מועמדת לכריתת רחם עם שרירן גדול שבוע 19 בפתיחת בטן. האם יש הבדל בהחלמה בחתך בטני שתופרים בתפרים פנימיים ללא נגיעה בשרירים. או חתך רגיל שתופרים עם סיכות. מה ההבדל ברמת הצלקת וזמן ההחלמה?והאם שיטה אחת טובה על השניה

שיר שלום, על פי רוב תופרים את שכבת המעטפת הפנימית של הבטן המכונה פסיה וכן את העור. את החתך בעור ניתן לתפור ע"י תפר או באמצעות סיכות. אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות לא בתקופת החלמה ולא בתוצאה האסתטית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן