לאחר ניתוח לכריתת רחם בלפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/09/2019 | 12:36 | מאת: אנונימית

אני שבועיים וחצי אחרי ניתוח לכריתת רחם ושאלתי: הבנתי שאסור ללכת לים ו או לטבול במקוה מחשש לזיהום אני יוצאת לנופש בסופש ואני לא טהורה וקשה להתנהל ככה מאחר ואני שומרת על כללי הרחקה כמובן שלשמור 6 שבועות ללא יחסי מין אבל גם נגיעה אסור כל עוד לא טבלתי האם זה ממש מסוכן בשבלי לטבול גם שבועיים וחצי אחרי..?

שלום לך, הבעייה היא לא בטבילה. בכך אין סכנה. הבעייה היא בקיום יחסי מין עם חדירה כיוון שגדם הנרתיק מוחזק ע"י תפר וקיום יחסי מין טרם המןעד עלול לגרום לפתיחת התפר וליצירת פתח/מעבר בין חלל הבטן והאגן לבין הנרתיק, מצב שעלול להיות מסוכן. כאמור מבחינה רפואית אין בעייה לטבול וגם לא לגעת באברי המין כל עוד נמנעים מחדירה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן