אנדומטריוזיס ושלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/09/2019 | 21:43 | מאת: שרית

שלום. האם קיים קשר בן אנדומטריוזיס לתכיפות במתן שתן? האם טיפול (תרופתי- הורמונלי/ ניתוח - טרם הוחלט ) יכול לשפר את תפקוד השלפוחית ? אודה לתשובתך, בברכה שרית

שרית שלום, יתכן קשר כזה במקרה שהאנדומטריוזיס מערב גם את דופן שלפוחית השתן. ניתן לאבחן זאת ע"י בדיקת ציסטוסקופיה אבחנתית. אם זה המקרה, טיפולים כנגד מחלת האנדומטריוזיס (בין אם שמרניים ובין אם ניתוחיים) עשויים לעזור. אחרת, יש צורך לערוך בירור שמטרתו לנסות לאתר סיבה לתכיפות במתן השתן ואז לטפל בהתאם לממצאים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן