שארית עם זרימה אחרי הפלה עם ציטוטק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/08/2019 | 19:14 | מאת: נטלי

חודש ושבוע אחרי הפלה עם ציטוטק (2 מנות) עקב הפסקת דופק .המחזור הגיע אחרי 4 שבועות ליום ואז נעלם ליומיים ואז התחיל שוב במשך 4 ימים עם דימום יחסית גדול. עשיתי האולטראסאונד אחרי שדימום פסק. התוצאות :הודגמה רירית מעובה בעובי 16.6 ממ עם זרימות דם בתוכה .בשחלה ימנית זקיק בגודל 19*17. השאלה היא מה המלצה במקרה כזה . תודה רבה

נטלי שלום, פורום זה נועד לעסוק רק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן. בכ"ז אענה לשאלתך - שארית של 16 מ"מ נחשבת תקינה ובד"כ הולכת ופוחתת עם הווסתות הבאים. ניתן להסתפק במעקב בלבד. לחלופין ניתן לבצע הסטרוסקופיה ולהסיר את השארית (אם את מעדיפה) אבל אין בכך הכרח. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן