שואלת שוב לגבי צניחת רקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/08/2019 | 11:09 | מאת: רעות

שואלת אותך ולא פרוקטולוג האם בצניחת רקטום החוצה כן הרירית יש מתיחה במקביל של רקמת חיבור מסביב או בפרינאום?יש מתיחה של גיד או רצועה או רקמה מסביב ולכן תופעת הלוואי היא צניחה?שואלת אותך כי אתה מומחה ברצפת אגן וזה קשור

רעות שלום, בדומה לצניחה נרתיקית, גם צניחת הרקטום (מכונה גם 'שמט החלחולת') נובעת ממנגנון דומה (החלשות הרקמות התומכות) ושכיחה יותר בנשים. אין המדובר במתיחה של גיד או רצועה אלא בהחלשות הדרגתית של שרירי רצפת האגן ורקמת החיבור ה'אנדו-פלבית', לעיתים יחד עם החלשות טבעת הסוגרים עצמה המאפשרת היפוך של קצה המעי מבעד לפי הטבעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן