פוליפ אחרי ניתוח בתיקון דפנות הנרתיק.

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/08/2019 | 13:58 | מאת: סימה בוזגלו

לפני כחודשיים עשו לי ניתוח תיקון דופן אחורית קידמית של הנרטיק וגם תקנו את שלפוחית השתן .היום הלכתי לבדיקה לאחר ניתוח .הרופאב אמרה שיש פוליפ מהניתוח וצריך להוציא אותו .האם אין לי מה לדאוג ?איך באמת כתוצאה מניתוח יוצא פתאום פוליפ ?

סימה שלום, ככל הנראה לא מדובר בפוליפ אלא ברקמה הקרוייה רקמת גרעון (או גרנולציה) ואשר צומחת באופן טיפוסי מעל איזור התפרים כתגובה לחומר הסינתטי ממנו עשוי התפר. רקמה כזו עלולה לדמם ולגרום לכאב מקומי ולרגישות במגע וניתן להסירה או לצרוב אותה בפעולה פשוטה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן