הסרת שאריות קרום בתולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/07/2019 | 14:35 | מאת: טל

שלום ד״ר, אני סובלת מכאבים ביחסי מין. אובחנתי אצל רופאת נשים שקיימות שאריות קרום בתולין שמאפשר חדירה מלאה אך עדיין כואב. בקרוב מתכננים להיכנס להריון, האם זה עלול להשפיע? בנוסף האם בלידה זה יכול להוות מקור לכאבים והאם ניתן להסיר במהלך הלידה? אני מבצעת פיזיותרפיה ורוצה להימנע מניתוח על מנת להיכנס להריון בהקדם. כרגע יש הקלה בכאב כתוצאה מהטיפולים. תודה רבה.

טל שלום, אין זה שכיח ששארית קרום הבתולין תגרום לכאב כפי שאת מתארת. בכל אופן בלידה לא צפוייה בעייה. בד"כ לא מבצעים חיתוך מכוון של שארית קרום הבתולין, אך לעיתים הרקמה נקרעת באופן ספונטני בברכה, דר' בני פיינר, מהנל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן