צניחת אברי אגן דרגה 4

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/07/2019 | 02:07 | מאת: פירה

תודה על תשובה. מבררת עבור גברת בת 62 שנאמר לה לבצע נתוח ואין הסכמה מדובר בצניחה מלאה קדמי דרגה 4 ועקב צניחה לא יכולה לשבת, יש שפשוף שגרם לפצעים מדממים בצוואר רחם ופעמיים במהלך 7 חודשים מאז גילוי הבעיה היו דלקות שתן בפעם ראשוה היה דלקת קשה שלא הייתה מצליחה לקום עקב כאבים וקבלה במיון דחוף תרופה ובבדיקה מצאו גם דם בשתן שהומלץ לבצע ציסתוקופיה ואחרי 6 חודשחם עוד פעם היה דלקת שתן . מה היא סכנה רפואי במצב כזה שיכול להחמיר שמצדיק לעשות נתוחה ואיזה אחוז סכנה בריאותי קיים להישאר ללא נתוח? האם על רקע צניחת אברי אגן ישנם דלקת שתן והאם זה גורם לאגן כליה מורחב? נאמר שפצעים שישנם עקב חיכוך יכולים לגרום לסרטן האם סכוי לזה גבוה במצב רפואי מסוג זה? האם בכדור הארץ אין טיפול במצב רפואי מסוג זה כפי שמוכר לכם כרופא כי לרופאים מעולם אחר יש ידע וטיפול שיכול לעזור לה להקל על מצבה ואמרו לי רופאים מעולם אחר שהמצב יכול להביא לפגיעה בשלפוחית שתן ולנתוח ושגם לא לכולם יש נסיון ופה רופאים לא יודעים לענות שאלות ששאלתי.

פירה שלום, צניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת עלולה לעודד דלקות בדרכי השתן כיוון שהתרוקנות שלפוחית השתן אינה תקינה עקב הצניחה ושארית השתן שנותרת בשלפוחית נוטה להזדהם. לעיתים ההפרעה בהתרוקנות עלולה גם לגרום ללחץ בכיוון הכליות ולהוביל בעקיפין להרחבת אגני הכליה. הטיפול בצניחה אינו מחייב ניתוח. יתכן טיפול באמצעות תומכן נרתיקי (פסרי) וניתוח זו בהחלטו אחת האפשרויות במצב זה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן