גזים מהנרתיק לאחר ניתוח פיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/07/2019 | 18:32 | מאת: מירב

שלום, עברתי ניתוח פיסטולה בעקבות גזים שיצאו לי מהנרתיק (היה לי קרע גדול בלידה). שבועיים וחצי לאחר הניתוח חזרו לי הגזים. האם אצטרך לעבור ניתוח נוסף לדעתך?

מירב שלום, אם פליטת הגזים מבטאת הישנות הפיסטולה אז יתכן שתוצאת התיקון אינה מושלמת ויתכן צורך בטיפול נוסף. מנגד, לעיתים נשים (בד"כ לאחר לידה) חשות פליטת גזים מהנרתיק ללא קשר לפיסטולה והדבר נובע משינוי במבנה הנרתיק ובכליאת אויר בתוכו אשר משתחרר בתנועה מסויימת או במנח מסויים. במקרה זה אין צורך בפתרון ניתוחי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן