ניתוח קיבוע בשל צניחת רחם ושלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/02/2019 | 21:58 | מאת: מיכל

שלום רב אימי בת 70 עברה 5 ימים ניתוח קיבוע לצוואר הרחם ,בשל צניחה . מאז היא סובלת מכאבי תופת בזמן ההליכה בעצם הזנב . אני מאוד מודאגת מכך מאחר כבר 5 ימים היא מאושפזת בשל הכאב העז. האם זה נורמלי? נשים שעשו כריתת רחם לא סבלו כאבים כאלה עזים . אשמח לדעת בנושא מאוד לחוצים.

מיכל שלום, כריתת רחם לכשעצמה אינה אמורה להיות כרוכה בכאב אגני חזק. לאחר ניתוח לקיבוע צוואר הרחם בהחלט יתכן כאב משמעותי יותר לזמן מה, אם כי במרבית המקרים לא בעוצמות כפי שאת מתארת. במידה שהכאב לא יפחת בעוצמתו בימים הקרובים כדאי לשוחח עם הצוות שביצע את הניתוח ולשקול בירור באשר לסיבת הכאב. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן