צניחה אחרי לידה ראשונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/01/2019 | 20:29 | מאת: ר.א

שלום, אני ארבעה חודשים אחרי לידה ראשונה. זה ההריון השני שלי (בעבר עברתי הפלה בשבוע 17) היום אחרי שהייתי בשירותים הרגשתי גוש ממש יוצא מהנרתיק. הסתכלתי דרך מראה קטנה ובאמת ראיתי גוש ממש גדול של בשר יוצא מהנרתיק. האם מדובר בצניחת רחם/אגן? מה ניתן לעשות עד הגעה לרופא ? האם המצב המתואר הינו דורש טיפול בפרק זמן מידי ?

שלום ומזל טוב ללידתך, בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן. צניחה שכזו מתרחשת לעיתים בנשים צעירות זמן קצר לאחר לידה ולעיתים התסמינים מופיעים רק שנים מאוחר יותר. עליך לעבור הערכה במרפאה אורוגינקולוגית ובמידה שאכן מדובר בצניחת אברי האגן מומלץ לטפל בהתאם למידת החומרה של הצניחה ולתסמינים שאת חשה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן