רקטוצלה..,..............................

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/12/2018 | 09:29 | מאת: לנה

היי הייתי אצלך במרפאה לפני חודש ורציתי לדעת,האם רקטוצלה זה מצב שבו הרקטום מתנתק מעצמות עמוד השדרה? תודהההההההההההההההההההההההההההה.......................................... .

לנה שלום, אין קשר בין הרקטום לבין עצמות עמוד השדרה. רקטוצלה (או צניחת המדור האחורי) משמעותו צניחת אברי האגן המתבטאת בהיווצרות בלט בדופן האחורי של הנרתיק אשר גובל ברקטום. מתבטא בד"כ בתחושת גוש בפתח הנרתיק ולעיתים קושי ביציאות וניתן לטיפול בין אם ע"י תומכן נרתיקי או בניתוח המתבצע דרך הנרתיק. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן