דליות ורקטוצלה-שאלה למומחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/12/2018 | 12:15 | מאת: טל

יש לי דליות בפרינאום בצד אחד ורקטוצלה דרגה 2. מפריע לי בעיקר הזמן עמידה ממושכת (כבדות באגן) ובזמן פעילות ספורטיבית. לא סובלת מעצירות. עד כמה ריצות וקפיצות יכולות להחמיר את המצב והאם ניתן בניתוח אחד לטפל בשתי הבעיות (רקטוצלה ודליות)?

שלום טל, ריצות וקפיצות ספיציפית אינן אמורות להחמיר את הרקטוצלה. פעילות שמעלה באופן כרוני את הלחץ התוך-בטני יותר בעייתית לאורך זמן. בנוגע לניתוח - מבחינתי כמי שמטפל ברקטוצלה אני לא רואה מניעה אבל כיוון שמי שאמון על הטיפול בדליות הינו כירורג כלי דם השאלה צריכה להיות מופנה גם למומחה בתחום זה במקביל. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן