קרם אובסטין ליובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/11/2018 | 20:56 | מאת: מירה

שלום רב, קבלתי אובסטין קרם לנרתיק בשל יובש קשה. בת 69.נמסר לי להשתמש במשך שבועיים כל לילה ואח"כ פעמיים בשבוע. הקרם עושה לי כאבים בבטן בצד שמאל וקשה לי אף לשבת ולקיים יחסים. ניסיתי בעבר והיו לי אותן תופעות לוואי. פשוט שכחתי מהן, כאשר קבלתי הפעם שוב את המשחה, חזרו התופעות. יש לי תור רק ב-3.12 גם לאולטראסאונד וגינלי בשל ציסטות ומייד אחריו תור לרופאה שלי. האם ידוע על תופעות לוואי, כפי שציינתי? תודה, מירה.

מירה שלום, כאב בטן אינו תופעת לוואי אופיינית של קרם אסטרוגן לנרתיק אך מטופלות אינדיבידואליות עלולות לחוות תופעות לוואי שונות זו מזו ולא מן הנמנע שבמקרה שלך התרופה גרמה לכאב כפי שאת מתארת. אפשרויות טיפול נוסף הן בטבליות אסטרוגן לנרתיק הקרויות וגיפם או טיפול שצובר תאוצה בעולם ובארץ בשנים האחרונות באמצעות לייזר ייעודי לנרתיק ואשר הראה תוצאות מעודדות בעבודות מחקר כטיפול בתסמיני האטרופיה (יובש בנרתיק, אי נוחות ביחסי מין, גרד, עקצוץ, צריבה וכו') בנשים לאחר גיל המעבר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

12/11/2018 | 18:18 | מאת: מירה

תודה רבה על תגובתך ד"ר בני פיינר. אשוחח עם הרופאה שלי על האופציות. בברכה, מירה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן