לאחר ניתוח קולופורפיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/10/2018 | 18:00 | מאת: אסתי

עברתי לפני שבוע ניתוח קולופורפיות קדמי ואחורי. כשאני נוגעת למטה בתוך הנרתיק אני מרגישה כעין שלפוחית קטנטנה. לפני הניתוח השלפוחית צנחה. השאלה אם הניתוח הצליח? ועוד שאלה אמרו לי לא להרים מעל 10 קג. האם 5 קג אפשרי? תודה גדולה אסתי

אסתי שלום, מוקדם מאד לשפוט אם הניתוח הצליח. בטווח של שבוע מהניתוח הרקמה עדיין יכולה להיות מעט נפוחה ובצקתית ויש להמתין בסבלנות עד לביקורת שלאחר הניתוח (בד"כ סביב 3-6 שבועות). אין שום בעייה להיום 5 ק"ג. התיקון הניתוחי לא אמור להיות כ"כ שברירי. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן