מיואשת ומדוכאת מהמצב הפיזי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/09/2018 | 13:31 | מאת: עינת

שלום דר פיינר אני סובלת מבעיות התרוקנות כתוצאה מרקטוצלה בינונית,ניסיתי טיפולי פיזיו שלא הועילו,בעיקר בשל כאבים רבים באגן שנוצרים מלחצים להתרוקן, האם יש סיכוי להתחזק אכשהו ולהרים את הצניחה? חיי נהרסו ואני לא מתפקדת האם אתה מכיר נשים שהקטינו רקטוצלה בלבד על ידי ספורט? אני מיואשת מהעובדה שאין תיקון לרקמות חיבור שנמתחו,האם צניחה נגרמת בשל מתיחת רקמות החיבור?אם כן נועדתי לסבול לעד יש לציין שאני ללא לידות מה שמייאש עוד יותר ( ניתוח לא רלוונטי בשל מצבי הנפשי) תודה

עינת שלום, בהחלט לא נועדת לסבול לעד וניתן לשפר את המצב בין אם באמצעים שמרניים כגון חיזוק שרירי רצפת האגן ובין אם בשיטות התערבותיות, גם באשה שלא ילדה. ממליץ לך לפנות לרופא אורוגינקולוג (מומחה בבעעיות רצפת האגן) לשם הערכה וטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לרצפת האגן

27/09/2018 | 15:40 | מאת: עינת

הייתי כבר בבדיקה ואצל פיזיו ואין שיפור,יש דרך נוספת שאתה מכיר? האם צניחה קורית בגלל מתיחת רקמות חיבור שלא ניתן לשקם? אנא ענה בפירוט תודה

ראשית תלוי מה בדיוק נעשה במסגרת הפיזיותרפיה. שנית ניתן לנסות שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי שתפקידו לשפר את התמיכה באברים הצנוחים כל עוד הוא נמצא בנרתיק. וכדאי גם לדבר על משמעות האופציה הניתוחית שמהווה טיפול דפיניטיבי ויעיל מאד בתיקון רקטוצלה. חשוב שתביני במה המדובר. יתכן שזה הרבה פחות ממה שאת מתכוונת במילה 'ניתוח' שלדבריך אינך מצב נפשי מתאים. מדוע לא תבואי להערכה ושיחה במרפאה שלנו ונעבור יחד על כל האפשרויות? ולשאלתך - צניחה קורית בגלל החלשות של רקמת חיבור וסיבי שריר עד למצב שבו האברים הסמוכים מתבלטים מבעד לדופן הנרתיק. לא בהכרח מדובר על מתיחה. בברכה, ד"ר בני פיינר מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

29/09/2018 | 11:06 | מאת: עינת

ויש דרך לחזק רקמות חיבור?

03/10/2018 | 00:09 | מאת: עינת

תגובה???

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן