לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/03/2015 | 20:48 | מאת: ר

שלום וברכה ! אני כחודשיים אחרי ניתוח לתיקון צניחת הנרתיק וקיבוע צוואר הרחם, בזמן יחסי מין יש לי כאבים בהגב תחתון יש טיפול לבעיה? או שזאת תופעת לוואי מהניתוח?

שלום לך, בטווח של חודשיים לאחר הניתוח בהחלט יתכנו עדיין מיחושים או כאבים העשויים להשתפר ולחלוף בהמשך. למשל, חלק מהתפרים (הפנימיים) שנעשה בהם שימוש נמסים רק בחלוף 3 חודשים. מעבר לכך קיבוע צוואר הרחם טבעי שיוצר תחושת מתח כלשהי בעומק האגן כיוון שבאופן מלאכותי מבוצע בניתוח הליך שמטרתו להחזיר את הרחם הצנוח למיקומו האנטומי הנכון. בינתיים כדאי לבדוק האם תנוחות שונות יכולות לאפשר יחסי מין מלאים ופחות כאב. לעיתים פיזיותרפיה אגנית עשוייה להועיל בשחרור מתח ברקמה לאחר הניתוח. כמובן שכדאי להיבדק ע"י הרופא המנתח על מנת לוודא שמבחינת תוצאת הניתוח הכל תקין. בברכה, דר' בני פיינר pevicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן