דליפת שתן לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/06/2018 | 23:20 | מאת: אפרת

שלום! אני, שבועיים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן. מעולם לא היתה לי בעיה של דליפת שתן אך עכשיו כל התעטשות או שיעול חזק מביא לטפטופים בלתי נשלטים. האם זה נורמלי? תודה

אפרת שלום, קיים מצב הקרוי דליפת שתן חבוייה קרי אשה הסובלת מצניחת אברי האגן שאינה חווה תסמינים של דליפת שתן בין היתר כיוון שהצניחה יוצרת אפקט חסימתי ובכך מסווה את החולשה שבתמיכה בצינורית השופכה. לאחר שמבוצע תיקון ניתוחי של הצניחה למעשה מוסר החסם ונחשפת החולשה שעלולה להתבטא בתסמינים של דליפת שתן בשיעול ובעיטוש שלא היו בעבר, כפי שאת מתארת. במצב זה ניתן לטפל בכמה דרכים אפשריות לרבות חיזוק שרירי רצפת האגן, הזרקת חומר פולימרי לדופן צינורית השופכה אשר מעבה את אזור הסוגר ובכך משפר את יכולתו למנוע דליפת שתן או התערבות נוספת (קטנה) בה מושתל סרט דק מתחת לצינורית השתן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לרצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן