כריתת רחם + תיקון רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/02/2015 | 21:32 | מאת: א

שלום רב דוקטור, אמא שלי צריכה לעבור ניתוח של כריתת רחם + תיקון רצפת אגן (בת 66). בהתייעצות עם רופא נמסר לה ש- א. ההחלמה מניתוח זה הוא כ-3 חודשים. ב. היא לא תוכל יותר לחזור לעבוד בעבודה שאפילו קצת פיזית (כיום עובדת כעוזרת בגן ילדים). רציתי לשמוע את חוות דעתך, האם ההחלמה היא באמת כל כך ארוכה והאם באמת לא ניתן לחזור לעבוד בעבודה פיזית מתונה. תודה רבה.

שלום לך, משך ההחלמה מניתוח בסדר גודל שתארת נמשך בד"כ כששה שבועות שבמהלכם מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת ומיחסי מין על מנת לאפשר החלמה ראשונית טובה של האזור המנותח. כמובן שקצב ההחלמה הינו אינדיבידואלי במידה רבה ומשתנה מאדם לאדם בהתאם למצבו הבריאותי הכללי ולמידת המורכבות של הניתוח שעבר. מבחינת אופי העבודה לאחר הניתוח בהחלט הגיוני לאפשר עבודה פיזית מתונה שהרי כוונת הניתוח היא לשפר את איכות החיים ולא להפוך את המטופלת לנכה ע"י איסורים מחמירים על כל פעילות גופנית. מובן שצריך לקחת בחשבון שהפעלה אינטנסיבית של שרירי הבטן לאורך זמן עלולה לפגום בתוצאות הניתוח אך בין זה ובין איסור מוחלט על כל פעילות גופנית המרחק גדול. בברכה, דר' בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן