ניתוח לדליפת שתן TVT EXACT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/12/2017 | 13:40 | מאת: סי

שלום, אשמח למידע בנוגע לניתוח הזה ומה השוני מניתוח TVT רגיל, הצלחה וסיכונים

שלום סי, TVT exact הינו הגרסה המעודכנת לניתוח TVT המקורי בו הסרט מושתל דרך דופן הנרתיק ומשם לכיוון הבטן התחתונה משני צידי צינורית השופכה באופן שיוצר צורה דמויית האות U. בשונה ממנו, מרבית הניתוחים להשמת סרט תת-שופכתי כיום מבוצעים בגרסת ה'אובטורטור' שם הסרט פונה דרך חלל בעצמות האגן לכיוון הירכיים. היתרון בגישה זו הוא המרחק הגדול משלפוחית השתן ומאיברים באגן הקטן העלולים להיפגע כתוצאה מהניתוח. TVT exact עם זאת הינו בעל יתרון בשני מצבים עיקריים: 1. במקרה של כשלון שיטה טיפולית אחרת בדליפת שתן במאמץ 2. במצבים בהם נובעת הדליפה לא מחולשה של הרקמה התומכת שמתחת לצינורית השתן אלא בעקבות הפרעה ביכולת הסגירה של סוגר השלפוחית. המחיר - סיכוי גבוה יותר לפגיעה בשלפוחית השתן במהלך הניתוח (אם כי פגיעה כזאת אם מתרחשת ניתנת לטיפול בקלות). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

25/12/2017 | 23:26 | מאת: סי

האם היית ממליץ מניסיונך לקבל חוות דעת נוספת לפני הניתוח לגבי השיטה שבה הומלץ לי להיות מנותחת? הרופאה שבדקה המליצה על שיטה זו, יש לציין שלא נעשה טיפול/ניתוח קודם שלא צלח( פילאטיס מעט). ציינה כי במצב הנוכחי, לאור בדיקות שעשיתי, שיטה זו מומלצת יותר.

אף פעם לא מזיק לקבל חוות דעת נוספת. כדאי כמובן לראות את תוצאות הבדיקה שעשית שעל סמכה המליצה הרופאה לעבור את ההליך הספיציפי הזה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן