דליפה קלה של השלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/12/2017 | 22:13 | מאת: אסנת

שלום רב, אני בת 58. לאחרונה סובלת מטפטוף של השלפוחית לאחר שאני מסיימת להשתין וקמה מן האסלה. הדבר קרה בעבר לעיתים רחוקות, אחר כך לעיתים קרובות יותר ובמשך הזמן הפך ליותר ויותר שכיח. חוץ מזה אין לי שום סוג של דליפת שתן במשך היום. האם יש פתרון לתופעה?

אסנת שלום, לעיתים דליפת שתן קלה לאחר תום השתנה נובעת מהתכווצות לא רצונית של שריר הדטרוזור אשר במעטפת שלפוחית השתן ואשר גורמת לסחיטה של כמה טיפות שנותרו בשלפוחית. התופעה יכולה להיות חלק מ'תסמונת השלפוחית הרגיזה' במידה שנלווית לתסמינים כגון תכיפות או דחיפות במתן השתן או שלא. ממליץ להיוועץ ברופא אורוגינקולוג בנוגע לאפשרויות הטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן