שאלה-רקטוצלה וטיפול מתאים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/10/2017 | 22:37 | מאת: שואלת

שלום, האם יש טיפול לרקטוצלה דרגה 3 אצל אישה בת 28 ללא לידות? האם יש צורך לטפל?

שלום רב, ראשית מדובר במצב מאד לא שכיח עבור אשה שלא ילדה ואני תוהה במשך כמה זמן התפתח ומאיזו סיבה. שנית, הצורך בטיפול נובע בראש ובראשונה מקיום תסמינים כגון תחושת הבלט בנרתיק, צריבה ושפשוף, אי הנוחות שנגרמת כתוצאה מכך ולעיתים קושי ביציאות עקב כליאת הצואה ב'שק' אשר נוצר בנרתיק כתוצאה מהצניחה ואשר לתוכו נדחף הקטע הסופי של הרקטום. בהחלט ניתן לטפל בין אם ע"י תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן (מתאים יותר בדרגות הקלות 1-2), תומכן (פסרי) נרתיקי או לעיתים אפילו בתיקון ניתוחי כאשר הצניחה חמורה ומפריעה מאד. בד"כ משתדלים לנתח רק לאחר השלמת הלידות אבל אם כבר בגיל 28 את סובלת לא נשמע סביר לבקש ממך לחכות מעל 10 שנים במצב הנוכחי. ממליץ בחום לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי כדי להעריך את המצב ולשוחח על האופציות. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן