האם זה מסוכן מה צריך לעשות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/09/2017 | 14:07 | מאת: מירי

שלום ד"ר, אני בת 74 מרגישה ששלפוחית השתן ירדה לי עד כדי כך שמורגשת לי בליטה בנרתיק וכשאני במצב שכירה היא חוזרת פנימה, אני משתדלת להתקלח כמה פעמים ולשים חגורת בטן. השאלה שלי היא: האם מצב כזה ששלפוחית השתן יורדת עד כדי כך מהווה סיכון בריאותי ומה הפתרון היעיל ביותר לטיפול בבעייה זו? תודה רבה ושבת שלום,

מירי שלום, צניחת שלפוחית השתן אינה מסכנת את חייך אך עלולה לגרום להפרעה בריקון השלפוחית ובעקיפין לדלקות בדרכי השתן עקב התרוקנות בלתי שלמה. זאת מעבר לאי הנוחות הנגרמת כתוצאה מהצניחה. הפתרון היעיל ביותר הוא פתרון ניתוחי בו משיבים את השלפוחית למקומה ע"י תיקון רקמת החיבור שמתחתיה או ע"י שימוש בשתל סינטטי. פתרון אפשרי נוסף הוא שימוש בתומכן (טבעת / קוביה) וגינלי אך התומכן אינו מתקן את הצניחה אלא מאפשר להמשיך בחיים מבלי לחוש בתסמינים. מומלץ להיבדק ע"י אורוגינקולוג לצורך הערכה קלינית מלאה ודיון לגבי אופן הטיפול המתאים. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן