קרע-דרגה 3A בלידה ואגינלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/06/2017 | 18:22 | מאת: הדר

שלום, לפני 6 שבועות ילדתי. במהלך הלידה נקרעתי קרע דרגה 3A. ההחלמה עברה ללא קושי וכעת אין כאבים, היציאות תקינות עם שליטה מלאה. לפני שבוע הייתי בביקורת אצל אורוגניקולוג שאמר שהתפרים החלימו טוב וציין "אסימפוטמטית" בטופס הסיכום. בנוסף שלח לבדיקת אולטרסאונד ומנומטריה. בעל פה הומלץ לי לבצע רק ניתוחים קיסריים בלידות הבאות וזה אכן מה שאני מתכוונת לעשות. לא הצלחתי להבין מה משמעות הבדיקות של האולטרסאונד והמנומטריה אם בכל אופן אין בכוונתי ללדת ואגינלית והשליטה על היציאות תקינה לחלוטין. אשמח להבהרה תודה מראש

הדר שלום, משמעות הבדיקות היא לוודא באופן כמותי ואובייקטיבי את שלמות הסוגר ותפקודו הן במטרה לדעת מה המצב כיום והן במטרה להעריך אם קיים סיכון לירידה בתפקוד בעתיד. חלק מהתסמינים עלולים להופיע רק שנים לאחר הפגיעה. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן