פגיעה בסחוס (לברום) כתף ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

15/09/2016 | 09:31 | מאת: אוריאל

היי, תודה על התשובה. אחרי אולטראסאונד ובדיקת אורתופד, ככל הנראה כפי שהצעת - קרעתי את הלברום בכתף ימין, ללא פגיעה בגידים. עדיין לא ידועה חומרת הקרע, אך ככל הנראה מדובר בקרע קטן יחסית. אני בן 24, אדם ספורטיבי, שמתעסק בספורט בצורה אינטנסיבית ולא מעוניין להפסיק. מספר שאלות : 1. האם טיפול שיקומי (פיזיו) יכול להחזיר אותי לתפקוד מלא (כולל הרמת משקולות) כבעבר? 2. האם דחיית ניתוח יכולה להביא להחמרת הבעיה? 3. מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחי תיקון לברום? והאם אחרי ניתוח ושיקום ניתן לחזור לפעילות מלאה? תודה!

שלום רב 1. טיפול משקם טוב יכול להחזירך לתפקוד מלא. 2. במידה ותדחה הניתוח ותשאר ללא טיפול כלל , ללא פזיוטרפיה ותמשיך בתפקוד רגיל, יש סכוי להחמרה. 3.הסכוי טוב לתיקון מלא וניתוח מוצלח מחזיר לתפקוד מלא סכויי ההצלחה תלויים גם בגודל ומיקום הקרע ובמצב השריר, אחוזי הצלחה מדויקים תוכל לקבל סביר להניח מהרופא המנמתח שלך שודאי יוכל להעריך את הסכויים ע"פ הממצאים בבדיקת ה- MRI ובדיקתך הפיסיקאלית.

מנהלי פורום פגיעות סחוס