ארתרוסקופיה או טיפול שמרני

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

25/05/2016 | 14:17 | מאת: ש.מ

שלום ד"ר , להלן תוצאות בדיקת MRI שעשיתי בברך ימין , לאחר כאבים ונעילות בברך . אני בן 48 אני בתפקיד ניהולי בתחום הספורט וחולה כדורגל שמשחק בקבוצת הוותיקים . להלן התוצאות : נוזל יתר בכמות קטנה עד בינונית בבורסה SP . גיד ארבע-ראשי שמור . גיד הפיקה שמור. הסננה קלה של שומן ע"ש הופה . מניסק מדיאלי: קרע הוריזונטלי בקרן האחרוית . מניסק לטרלי: אות גבוה דרגה 3 בקרן האחורית של המניסק הלטרלי שלא חוצה את המניסק. מדובר כנראה בקרע פנימי . PCL שמור. ACL בצקתי, מעט מורחב ולא אחיד בעיקר בחלק הפרוקסימלי . יתכן שמדובר בקרעים חלקיים . MCL ו - LCL שמורים . סימני כונדרומלציה דרגה 4 במפרק טיביו-פמורלי . נוזל יתר תוך מפרקי בכמות בינונית . ללא עדות לציסטה פופליטאלית . סיכום: קרע במניסק המדיאלי . בשביל לחזור לפעילות מלאה הכוונה לשחק כדורגל בקבוצת הוותיקים , נדרש ממני לעשות ניתוח או מספיק טיפול שמרני, או בכלל להפסיק לשחק כדורגל , שזה מאוד מפריע מנטאלית . תודה מראש להתייחסותך המלאה

הייתי מתחיל בטיפול שמרני - פיזיותרפיה וחובק לפיקת הברך. כשלון של פיזיותרפיה לאחר כשלושה חודשי טיפול מעלה את הצורך לחשוב על התערבות ניתוחית בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס