התייעצות לגבי ציסטה על שם בייקר בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

14/04/2016 | 15:31 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 37 ולפני שנתיים התחילו לי כאבים מאחורי בברך עם נפיחות וקושי בתנועה, עשיתי אולטרסאונד וגילו שיש ציסטה ע"ש בייקר - אבל קטנה. הכאבים חלפו וכעת הכאבים חזרו והנפיחות עם קושי ליישר את הרגל, אביטרן עוזר מאוד, הניפחות יורדת ואין קושי בתנועה מלבד תחשות "עייפות" ברגל. באולטרסאונד גילו שהציטסה גדולה 96 מ"מ. האורתופד שלי אמר שאם זה מפריע יש לעשות ניתוח בפתיחת ברך?? אך לפי מה שאני קוראת מדובר על ניתוח ארתורספקופיה. השאלה שלי: 1.האם אין דרך אחרת לטפל מלבד ניתוח? 2. אם צריך ניתוח האם ניתן להסיר את בציסטה בארתרוסקופיה? תודה רבה!!!

הציסטה אינה מסוכנת אך עלולה לגרום לכאב בייחוד בגודלה הנוכחי. במידה וכאובה למרות טיפול פיזיותרפי, הרח שניתן לנקרה תחת על קול (US) לא ניתן לכורתה בדרך ארטרוסקופית.

24/02/2019 | 19:13 | מאת: קוטלר אורי

הצסטה כתוצאה של אורטוסופחה מלפני 20 שנה יש לי כאבים חזקים מאוד מאחרי הברך.קיבלתי זריקת כורטיזון וזה לא עזר הכבים ממש חזקים ואני על משכי כאבים מה נתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה

מנהלי פורום פגיעות סחוס