נזק סחוס והטיפול

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

27/10/2015 | 16:37 | מאת: דנה

שלום אני חיילת ומאז גיל 13 סובלת מכאבים באים וחולפים בברך. לפני חצי שנה תקף אותי כאב נוראי ובקושי יכולתי ללכת למשך חודשיים. רופא צבאי אמר לי שהכל בסדר ו"כנראה עשיתי תנועה לא נכונה" למרות הכאבים הנוראיים אז הלכתי לרופא אחר שאמר שיש לי נזק אוסטאוכונדראלי בMFC אזור לטראלי בקוטר כ10-13 מ"מ. הוא שלח אותי לעשות MRI להערכת פגיעה. 1. האם כמו שהרופא הצבאי טען שהכל בסדר, רופא אחר יוכל לטעון שאין צורך בטיפול למרות כאבי תופת שאני מרגישה כמעט בכל מאמץ קטן על הברך ולמרות האבחנה של הרופא? כלומר רופא אחד אמר שיורידו את הפרופיל אך רופא אחר יכול לטעון שלא? 2. אני לא יכולה לרוץ, להרים משקל קטן, בקושי ללכת, האם ישלחו אותי לועדה רפואית? מציינת שזה לא משהו שחולף ויש ימים שאני מרגישה כאבים עזים שמשתקים אותי לגמרי. 3. מה הטיפול? כולל פתיחת הברך? מה קובע אם פותחים את הברך או לא? ואיך ממשיכים משם מבחינת הפרופיל הצבאי? 4. מה לגבי זמן החלמה? אני אוכל להתעקש על טיפול ניתוחי? הכאבים לא חולפים וזה משהו שאני מרגישה שחייב לעשות עכשיו. תודה מראש

איני רופא צבאי כך שלא אוכל להתייחס לשאלות 1-2 הטיפול נגזר מממדי הנזק, עומקו ומיקומו - אלו נתונים שנקבל ב MRI. על סמך נתונים אלו ובהתחשב בממצאי בדיקתך ניתן יהיה לבחור טיפול מתאים. הטיפול יכול להיות פיזיקאלי (פיזיותרפיה, הידרותרפיה), תרופתי וניתוח או שילוב שלהם. מניח שניתן יהיה לקבל החלטה מושכלת יותר לאחר בצוע ה MRI רםואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס