קריעה מלאה של ACL

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

19/01/2015 | 10:25 | מאת: טל

שלום דוקטור, להלן תוצאות בדיקת MRI שעברתי לאחר סיבוב ברך במהלך משחק כדורסל. אני בן 40 ומשחק באופן חובבני פעם בשבוע. להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה. ממצאים: מודגמת בצקת לשדית החשודה לקונטוזיה בהיקף האספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימאלית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי. מודגם מוקד ציסטי תוך לשדי באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 4 סדרה 3). מודגם קרע מלא של רצועת ה-ACL ממרכז הרצועה קרוב לאזור האחיזה הפמורלי. מודגם גדם רצועה קטן הנאחז אל הפמור. מודגם גדם רצועה מעובה הנאחז אל הטיביה. מודגמת תזוזה קדמית של הטיביה. מודגם קרע חלקי של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור אחיזה הפמורלי. השכבה החיצונית של הרצועה מודגמת תקינה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם קרע אלכסוני בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמת טנדינוזיס של גיד הארבע ראשי הדיסטלי. גיד הפיקה מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קרע מלא של רצועת ה-ACL כמתואר אינני מעוניין כלל בניתוח. האם יש סיכוי שאחזור לפעילות בכדורסל אי פעם? תודה.

משאלך לא ברור מה מפריע לך כעת - כאב, מגבלת טוח או העדר יציבות. ההמלצה בספרות לקרע משולב צולבת ומנסקוס היא ניתוח שחזור. במקרה שלך יש צורך לבצע פיזיותרפיה בדגש על טוחי תנועה ופרופריוספציה. מוקדם לדעת האם תוכל ללא ניתוח לשוב ולשחק כדורסל. תהיה חכם יותר לאור השיפור תחת פיזיותרפיה

19/01/2015 | 17:29 | מאת: טל

העניין הוא שאני לא מרגיש מגבלה בפעילות רגילה של הליכה, ריצה קלה, קפיצה קלה אולם יש תחושה של כאב חלש במצבים מסוימים. באופן רגיל איני חש כאב כלל.

מנהלי פורום פגיעות סחוס