דלקת בגיד הפיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

08/01/2014 | 22:21 | מאת: נדב

ד"ר שלום. לפני כחודשיים התחילו אצלי כאבי ברך ימין כל פעם שניסיתי לעסוק בספורט הברך התנפחה והרגשתי כאב. נשלחתי ל-MRI שהראה: 1. טנדינוזיס של גיד הפיקה הפרוקסימלי 2. אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של מיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקייםכך שאינו מוגדר כקרע. מאז קיבלתי תרופות נגג דלקות ועשיתי פיזיותרפיה. אבל עדיין מרגיש כאבים בברך לאחר פעילות ספורטיבית הברך עדיין מתנפחת טיפה. רוצה לציין שהמליצו לי לקבל זריקות של סטרואידים לתוך הברך. האם זה יכול לעזור או שיש עוד אלטרנטיבות לבעיה שלי. תודה מראש.

על פי ממצאי ה MRI הגורם לכאביך הינו כפי הנראה תהליך דלקתי בגיד הפיקה - תהליך שהוא חוץ פרקי ומכאן אין הגיון רב שההזרקה תסייע. הזרקה לגיד הפיקה אינה מומלצת. בהנחה שמבנה הברך תקין - הרי שלבד מפיזיותרפיה וחובק לברך יש אפשרות של הזרקות גורמי גדילה לאזור (PRP או אורטוקין) ובמידה וכל זה לא מקל - גם התערבות כירורגית.

מנהלי פורום פגיעות סחוס