פגיע בסחוס הפיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

26/11/2013 | 22:52 | מאת: נדב

ד"ר שלום. לאחרונה עברתי בדיקת אמ אר איי עקב כאבים בברך. בבדיקה נמצא שיש לי נזק לסחוס הפיקה: "מודגם פגם אלכסוני לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה בקוטר 2 מ"מ. בביקרות אצל הרופא נאמר לי שאצטרך לחיות עם זה! אני מאוד פעיל ספורטיבית(כדורסל+חדר כושר) התשובה שקיבלתי לא מתקבלת על הדעת כיוון שאיני מוכן לוותר על ספורט ובכלל הכאבים בברך משפיעים על על חיי יום יום שלי כאשר אני עולה או יורד במדרגות או מתיישב וקם ועל ספורט כרגע אין מה לדבר בכלל. האם ישנו טיפול כלשהו שיכול לעזור לי לחזור לעצמי. אני מוכן לנסות כמעט כל דבר. תודה מראש.

המדובר בנגע קטן שאינו מיועד לטיפול כירורגי. מבלי לבדוק ולהעריך את ציר הרגל, מיקום הפיקה וטוחי התנועה קשה לתת תשובה מעשית. יש לנסות טיפול פיזיותרפי, שימוש במחוך בעת מאמץ, תוספי מזון ובמידה וזה לא עוזר טיפול בנעל אפוס ובחומצה היאלורונית

מנהלי פורום פגיעות סחוס