מה לא בסדר עם הברכיים שלי?

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

06/03/2013 | 20:12 | מאת: גולש

שלום רב, לפני כשלוש שנים נפצעתי במהלך גלישת Wakeboard כאשר סובבתי את הברך במהלך נחיתה. שמעתי קנאק ומיד אחד נוסף והברך כאבה מאד אבל יכולתי ללכת. ביקרתי אצל אורתופד בקופת חולים ואיני זוכר אם הוא הפנה אותי לMRI או לא.. (ייתכן שעשתי אקס ריי), אך הוא לאחר בדיקה אבחן קרע חלקי ב-ACL. מאז תופלתי על ידיו בעזרת תומך ברך, טייפינג ופיזותרפיה וכלום לא עזר משמעותית לכאבים, לחוסר היציבות ולקנאקים בברך ומידי פעם "פספוס" צעד תוך כדי הליכה. עם הזמן גם הברך השנייה התחילה לכאוב, לדעתי בגלל שהעמסתי עלייה יותר. בסופו של דבר האורתופד המליץ לי להתייעץ עם אורתופד כירורג בבי"ח לגבי ניתוח, ולפני זה שלח אותי, לדרישתי, לבדיקת MRI באסותא, ולהלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין: הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות P.D עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת T2 עם דיכוי שומן במישור הקורונלי , DESS במישור אקסיאלי , ובסדרת PD בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה-ACL . לא הובאה בדיקת ה-MRI הקודמת להשוואה . התוויה קלינית: מעקב אחר קרע של ה- ACL . ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכו :ם ללא ממצא חריג משמעותי. ***** בכל זאת הברך כואבת, קיימת חוסר יציבות, יש קנאקים. קיימת הרגשה של נוקשות וכבדות על הרגליים והמצב גורם לאי נוחות והגבלה בעיקר בפעילות ספורט, צלילה, מדרגות וכו'.. אני בן 30, גולש גלים וקייט, בכושר לא רע בכלל. אז מה לא בסדר עם הברכיים שלי? אשמח לתשובתכם, תודה

בדיקת ה MRI למעשה מפוענחת כתקינה ואינה מסבירה את תלונותיך. ידוע כי דיוק ה MRI אינו 100%. לכן יש חשיבות אדירה לבדיקה הגופנית. בהעדרה איני יכול לקבוע מה לא בסדר עם ברכך - ממליץ בדיקה אצל אורטופד העוסק בתחום זה

07/03/2013 | 10:29 | מאת: גולש

תודה רבה על תגובתך ד"ר, בעצם אמרת את מה שכבר הבנתי לבד. בהנחה שהMRI תקין, האם תוכל להגיד לי מה עשויה להיות הבעיה אם כך? האם ייתכן שמדובר בדלקת? או שבמצב של דלקת יהיו נוזלים עודפים בברך שלא נמצאו בMRI? אקח את המלצתך ואתייעץ עם רופא מתאים. האם אתה יודע להמליץ על אורתופד ספורט שמקבל דרך קופ"ח לאומית? תודה מראש,

מנהלי פורום פגיעות סחוס