כאבים בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

22/01/2013 | 19:48 | מאת: zamir lea

אני בת 39 משחקת כדורשת עברתי בדיקת MRI בגלל כאבים בברך ובריחת הברך ונעילתו התוצאות מודגמת בצקת לשדית בהיקף האספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי ייתכן קונטוזיה לשדית ללא עדות לנזק סחוסי פוקלי בסמוך הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות מודגם קרע אלכסוני המערב יותר ממחצית מרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי הקרע נמשך גם אל גוף המינסקוס אשר מודגם קטום. המינסקוס הלטרלי מודגם תקין המנגנון המיישר מודגם תקין סחוס הפיקה שמור הודגם נוזל תוק פירקי בכמות קטנה מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1.3 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 5.6 ס"מ. אודה לך על פירושך לבדיקה הנ"ל

קיים קרע במנסקוס המוביל כנראה לתלונות כאב והעדר יציבות. משנית לקרע בוקעים נוזלים מהפרק חוצה ויוצרים את הציסטה, שהינה בסה"כ ביטוי לכך שהקרע אינו טרי. בדבר טיפול יש להתיעץ עם רופא מטפל אולם ברוב המקרים מומלצת התערבות כירורגית בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס