כאבי ברכיים וגב תחתון

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

31/07/2012 | 12:23 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 37 בריאה בד"כ נשואה + 3. אני סובלת משחיקת סחוס בברך ימין בעיקר, קיימת צורת או לברך כך שהמשקל לא מתחלק בצורה שווה ונוצרת שחיקת סחוס. פרט לכך יש לי כאבי גב תחתון כבר שנים ונמצא לפני כמה שנים שיש לי פריצת דיסק. עשיתי צילומים לגב ולברכיים וזו התשובה שקיבלתי: צילום ע"ש מותני סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה בקעים ע"ש שמור בלוחית תחתונה של גוף חוליה L2 ממצא לוואי – שינויים ניווניים בע"ש גב תחתון ברכיים: הצרות קלה במפרקי הברכיים דו צדדי האם תוכל להסביר לי בבקשה את משמעות התשובה? אילו טיפולים יש לעשות? האם כדאי לשקול ניתוח לשינוי מבנה הברך כך שהמשקל יתחלק אחרת? האם אתה ממליץ על הכדור ארט 50? האם הוא באמת מונע שחיקת סחוס? תודה!

המימצא הרנטגני - עקמת בגבושינויים שחיקתיים קלים בברכיים. המיממצא בחוליה מותנית שניה - שמורל, הינו חסר משמעות - מדובר במבנה אנטוני כנראה מולד השכיח בחלק גדול מהאכלוסיה הטיפול לא נגזר מהצילום אלא מהבדיקה הגופנית. לכן כמובן שלא אוכל להתייחס לסוג טיפול ספציפי וודאי שלא ניתוח. ארט 50 מסוגלת להפחית סימפטומים ולהאט את השחיקה

מנהלי פורום פגיעות סחוס