תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

24/08/2011 | 13:35 | מאת: פנינית

שלום רב ד"ר,בת 62,הבדיקה בוצעה בשקלולT1.PD,T2,IR במישורי סגיטלי,אקסיאלי וקורונלי.מודגמת בצקת לשדית בפלטו הטיביאלי המדיאלי וכן באזור האמיננציה האינטר-קונדילרית הלטרלית בטיביה.המדור המדיאלי של הברך מוצר במידה ניכרת הסחוס צר והמניסקוסהמדיאלי מדולל ובעמדה פנימית מהרגיל עם סיגנל גבוה דיפוזי בתוכו ללא קו קרע מוגדר.מניסקוס לטרלי-שמור.ה-MCL המשכי אך נראה נוזל משני עבריו עם עיבוי בחלקו הפרוקסימלי ודלול בחלקו הדיסטלי,מתאים לקרע חלקי.ACL,PCL,LCL וגידי הקוודריצפס והפטלה תקינים.הסחוס הפטלו-פמורלי שמור.נראית כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי.יש לציין בצקת של הרקמות הרכות באספקט האחורי של הברך בצורה דיפוזית וכן בסיב שריר הגסטרוקנמיוס במיוחד בחלקו המדיאלי.בסיכום:שינויים ניוונים במדור המדיאלי של הברך.בקשתי לשמוע מה בדיוק בעיתי בבברך, על דרכי טיפול ומה אסור עלי לעשות מבחינת פעילות הרגל.הייתי רגילה לצעוד לרקוד-רקודי- עם ,אירובי וכו'.נכון לעכשו מלבד פלדנקרייז אני לא יכולה לחזור לשגרה.אמנם כאבים בברך קצת נחלשו אבל כל תנועה לא שגרתית גורמת לכאב חד ברגל.אודה מקרב לב להתיחסותך.

על סמך ה MRI המדובר בשחיקת סחוס. הטיפול תלוי לא רק בממצאי ההדמיה אלא בעיקר בממצאי הבדיקה הגופנית שתערך ע,י אורטופד - ציר הגפה, טוח תנועה, מיקוד הכאב ועוד. ככלל ארסנל הטיפולים כולל טיפול פיזיקאלי - פיזיותרפיה, רפואה אלטרנטיבית, טיפות תרופתי - דרך משככי כאב עבור לנוגדי דלקת, תוספי מזון והזרקות תוך פרקיות של נוגדי דלקת וגורמי סיכה. גם להתאמת מנעל ומדרס תפקיד חשוב. ככלל כל מה שמוביל לכאב אינו מומלץ. בדבר הטיפול הנבחר - יש להוועץ עם רופא מטפל ואורטופד

מנהלי פורום פגיעות סחוס