תוצאות בדיקות דופלקס ורידים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

23/07/2012 | 19:20 | מאת: מיכל קולודרו

אבי בן 65 יש לי נפיחות מטורפת ב2 כפות הרגלים ובקרסול. כעת יצא בבדיקו ככה: ממצאים:ורידים עמוקים מימין וממשאל אין עדות לDVT בזמן ולסלבה אין עדות לאי ספיקה עמוקה מעל הברך. מתחת לברך הזרימה תקינה ורידים שטחיים: מימין יש עדות לאי ספיקה קלה בספנה הגדולה מעל הברך משמאל יש עדות לאי ספיקה בספנה הגדולה לכל אורכה כמו כן הודגםפרפורנט ורידי היוצא ממנה באזור הפרוקסמילי בשוק עם זרימה. בספנות קטנות אין עדות לאי ספיקה דו צדדית מה כל זה אומר? ומה עליו לעשות כעת?

23/07/2012 | 23:24 | מאת: ד"ר רם אברהמי

ביצעת הבדיקה כדי לראות שאין פקקת עמוקה ואין שזה טוב יש ממצא של אי ספיקה של הורידים השטחיים אם יש בצקות דו צדדי והממצא מצין שרק הספנה ברגל אחת באי ספיקה משמעותית סימן שצריך לחפש עוד גורם לבצקות כמו תפקודי כליות חלבון בשתן תפקוד לב או תופעות לואי מתרופות לגבי הורידים ממליץ להגיע לבדיקה לבחון האם הם תורמים משמעותית לבצקת ואז לטפל בהתאם בינתיים גרב אלסטית טובה לטיפול בבעית ורידים ובבצקות בברכה אברהמי 6436938

28/07/2012 | 17:56 | מאת: נירה

שלום בצקת וכאב בקרסול וכף הרגל כולה עברתי דופלר ורידים, אקו לב, תפקוד כליות, אורטופד, מרפאת כלי דם בבי"ח, והכל שלילי. יש כאב בקרסול הפנימי והחיצוני. יש בצקת בקשת גב וכף הרגל ותנועתיות מוגבלת. יתכן דלקת בגיד? או אלי איזה נקע שנפלתי לפני שנה והקרסול התעקם. יתכן עצב כלוא באיזה מקום? מה יכול להיות? יש לי תור לאורטוופד כף הרגל בעוד חודש.

מנהל פורום כלי דם ורידים