תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

20/05/2010 | 14:57 | מאת: ליאור

ךהךן התשובות שקיבלנו עבור בעלי היום נאמר לנו לתת עוד חצי כדור של 5 מ"ג קומדין רק הערב ומחר בערב רק כדור אחד של 5 מג מה התוצאה אומרת? שהדילול עדיין לא מאוזן והדם עדיין סמיך? כמו כן מהי התוצאה של הפיברונוגן אומרת? תודה שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף PT-INR 1.05 0.50 1.05 1.30 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - PT-INR בדיקת PT-INR הבדיקה מלמדת אותנו מהי רמת הקרישה של הדם. הוספה לטבלת מעקב APTT-sec 26.1 Sec 10.0 26.1 33.0 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - APTT-sec הוספה לטבלת מעקב CONTROL PTT 27.5 Sec 27.5 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - CONTROL PTT הוספה לטבלת מעקב FIBRINOGEN 240 mg/dl 170 240 410 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - FIBRINOGEN פיברינוגן (Fibrinogen) - בבדיקה זו בודקים את כמות הפיברינוגן בפלסמה. חלבון הפיברינוגן נוצר בכבד ומהווה את אחד מאבני היסוד בתהליך קרישת הדם. הוא מכונה גם Factor I. במהלך הקרישה הופך הפיברינוגן לפיברין באמצעות טרומבין. בבדיקה זו מוסיפים טרומבין לדגימת פלסמה המכילה ציטראט. את הקריש הנובע מפעולה זו ממיסים ולאחר מכן בודקים את כמות החלבון בקריש. בחלק מהמעבדות משתמשים כיום בתהליכים מדויקים יותר כדי למדוד ישירות את רמת הפיברינוגן. הוספה לטבלת מעקב PROT-S ANTIGEN (FREE 111 % 60 111 110 111 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - PROT-S ANTIGEN FREE הוספה לטבלת מעקב PROTEIN C ACTIVITY 92 % 70 92 140 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - PROTEIN C ACTIVITY% הוספה לטבלת מעקב ANTITHROMBIN-III 104 % 70 104 140 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - ANTITHROMBIN-3 הוספה לטבלת מעקב פירוט תוצאות הבדיקה

20/05/2010 | 22:49 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לליאור שלום, ההנחיות לגבי מינון הקומדין צריכות להינתן ע"י הרופא המטפל בקביעות במטופל ומכיר את שלל הגורמים העשויים להשפיע בקביעת המינון המתאים. הפיברינוגן הוא אחד מהגורמים הקשורים למנגנון הקרישה אך ייצורו אינו מושפע ע"י הקומדין. לפי תוצאות הבדיקות נראה שבוצע בירור לגבי אפשרות של קרישיות יתר - לגבי משמעותן יש לפנות להימטולוג.

מנהל פורום כלי דם ורידים