נפיחות או בצקת ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/05/2010 | 12:22 | מאת: שמואל

שלום, אני בן 75, במשך היום רגלי מתנפחות. גרביים רגילות משאירות שקע עמוק. נוטל תרופות ללחץ דם ולכולסטרול. האם זו בעיה או שניתן להתעלם מזה??

19/05/2010 | 21:23 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לשמואל שלום, בצקת ברגליים לכשעצמה אינה "מסוכנת". ישנה חשיבות לגורם. הגורם יכול היות בעייה פשוטה יחסית ועד מצבים קשים. מלבד זאת הבעייה בבצקת היא קושי בנעילת נעליים ובצורות קשות יותר כאבים, חוסר נוחיות ברגליים ואף פצעים. ייתכן ולפי מה שמסרת שאצלך הגורם לבצקת הוא התרופות ליתר לחץ דם שאתה נוטל. חלק מתרופות אלו לעתים גורמות לבצקת ברגליים וניתן להחליפן באחרות. לשם כך כדאי לפנות לרופא המטפל.

מנהל פורום כלי דם ורידים