העלמת ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/05/2010 | 22:41 | מאת: נטע

יש לי ורידים בולטים ברגליים. הייתי בפגישות עם רופא והוא הציע טיפול בזריקות שאמורות להעלים את הוורידים. רציתי לדעת האם יש סיכונים בטיפול הזה, מה היתרונות ומה החסרונות. תודה

11/05/2010 | 13:43 | מאת: סמדר

אני עברתי טיפול דומה להעלמת ורידים בולטים, בהזרקת קצף וללא ניתוח. החומר המוקצף גורם להמסת הורידים הפגומים וכך הם מצטמקים ונעלמים. אח"כ הלחץ ברגליים יורד, כי זרימת הדם מתבצעת מהורידים התקינים. הטיפול עצמו נעשה בעזרת מכשיר אולטרה סאונד, שמאפשר לרופא לטפל ישירות בוריד הבעייתי ולא בורידים "הטובים". בכל מקרה אני ממליצה לך לטפל בורידים הבולטים שיש לך בהקדם ולא להגיע לכאבים...

11/05/2010 | 23:11 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לסמדר, מילת המפתח להתאמת טיפול בדליות היא בדיקת דופלקס של מערכת הוורידים ברגליים. לפי הממצאים ניתן להציע טירוש או לשלול אפשרות זאת בהסתמך בנוסף על נתונים קליניים של המטופלת. אין טיפול ברפואה שאין אפשרות להסתבכות בו וכיוצא בזה גם טירוש דליות.היתרון העיקרי של טירוש הוא הסבילות הגבוהה של המטופל לטיפול - שיעור כאבים וחוסר נוחיות קטנים. סיבוכים אפשריים מהקשה לקל - פקקת וורידים עמוקים, תסחיף לריאות, תגובות רגישות קשה לחומר, כיבים, שינויים בצבע העור בהרות אדומות או כתמים חומים ולבסוף הישנות דליות חרף הטיפול...

מנהל פורום כלי דם ורידים