מפרצת

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

02/05/2010 | 14:30 | מאת: יעקב

000דוקטור שלום, בבדיקת CT עמוד השידרה גילו אצל אבי בן 84 אנאוריזמה של האאורטה הבטנית אינפרא-רנאלית שמגיעה לקוטר של כ 6 ס"מ, מסויידת בדפנותיה. מדובר בבן אדם עם אוסף גדול של בעיות רפואיות, בין היתר - אי-ספיקת כליות כרונית. מה אפשר וצריך לעשות עם הגילוי הזה? האם אתה כתובת נכונה להתיעצות בנושא הזה או שאתה יכול להמליץ על איזשהו מקום בארץ? האם צריך לעשות בדיקות נוספות חוץ מ CT לפני שמגיעים ליעוץ כלי דם?

02/05/2010 | 22:47 | מאת: ד"ר מנשה חדד

הסכנה ממפרצת היא קרע, בד"כ קטלני. הסיכוי להתרחשות עולה עם גדילת המפרצת. מקובל לטפל במפרצות המתגלות בד"כ באקראי בהגיען לגודל 5-6 ס"מ ומעלה. ניתן לטפל בהן או בצורה ניתוחית או, לפחות בחלקן ע"י החדרת תומכון. כדי לקבל ייעוץ פרטני יותר תוכל לפנות למרפאת כלי דם בבי"ח בלינסון ולהביא את אביך ואת תקליטור בדיקת ה - CT להתרשמות ראשונית.

מנהל פורום כלי דם ורידים