Thrombectomy

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

02/06/2015 | 14:15 | מאת: פולי

שלום ד"ר אברהמי, האם תוכל להסביר לי מה זה, מה ההבדל בין זה לצינתור- מה הוא זמן החלמה? האם זה נחשב לניתוח פולשני? תודה

03/06/2015 | 14:44 | מאת: ד"ר רם אברהמי

טרומבקטומי י זה הוצאת קרישי דם אם זה בעורק לרוב פעולה דחופה בשל חסימה של עורק ופגיעה באספקת דם . צינטור בעורק כמו בלב ניתן לפתוח בבלון ולהרחיב כלי דם אך לא ניתן לבצע טרומבקטומיה אלא אם משאירים צנטר וממיסים הקרישים אם מדובר בורידים אז זה הוצאת קרישי דם מורידים שטחיים לרוב ההופכים דלקטיים . במקרה זה הניתוח אינו דחוף והרגל לא בסכנה ממליץ להוועץ עם כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים