צינתור ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/12/2013 | 17:19 | מאת: יוגיינה

בן משפחתי עומד לעבור צינתור ברגליו. במה מדובר בדיוק, מה היתרון ומה מה הסיכוי לעומת סיכון? עלי לציין שהוא סובל מסוכרת, לחץ דם גבוה ועבר לפני שנים ניתוח מעקפים וצינתורים בעבקבות סתימה בעורקי הלב. בתודה מראש

29/12/2013 | 11:58 | מאת: ד"ר רם אברהמי

צינטור מבוצע בהרדמה מקומית מהרגל לרוב במפשעה מצלמים עם קטטר כלעי הדם ברגלים והעורקים מהבטן לרגליים אם יש חסימות הניתנות לפתיחה עם בלון פותחים במידה ולא ניתן בודקים בהמשך אם יש צורך בניתוח מעקפים סיבוכים 0-5% דימום זיהום חסימה של העורק פגיעה בת כליה לרוב עובר בהצלחה ונותן הרבה אינפורמציה כמו צינטור ל ב א אבחנתי או טיפולי בברכה אברהמי

מנהל פורום כלי דם ורידים