בדיקת אולטרסאונד עורק צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

22/10/2020 | 20:35 | מאת: גלית

שלום רב!! שאלתי בקשר לתוצאות בדיקתה של אימי .. היא בת 72 . נוטלת כדורים ללחץ דם וכרגע הוא יציב עם הכדורים . כדור כולסטרול סטטין 10 לוקחת גם אספירין. סוכר תקין. בעקבות סחרחורת נשלחה לבדיקה עורקי צוואר ולהלן התוצאות. טרצה לדעת מה הטיפול לכך.תודה מראש - גלית.

23/10/2020 | 14:49 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לא רואה התשובה אפשר להעתיק התשובה

23/10/2020 | 17:27 | מאת: גלית

היי תודה רבה על תשובתך ..להלן התשובה המלאה :) אני מלידה רק את הסיכום בכתב , מצורפת לזה גם טבלה שלא מצליחה לשלוח . צד ימין: עורקמושתףתקין. בביפורקציהכמות קטנהשל תהליכם טרשתיים עם היווצרותשל כעד 15 אחוז. עורק חיצוני תקין. עורק פנימיהיוצרות של עדכ25אחוז באזור הBULB עורק חוליות- זרימה תקינה. צד שמאל- עורק מושתףעם תהליכים טרשתיים בכמות קטנה בחלק הפרוקסימלי ובהמשך גורמים להיוצרות 30-40 אחוז בחלקו העליון. בביפורקציה היוצרות פחות מ25 אחוז. עורק פנימי וחיצוני תקינים. עורק חוליות זרימה תקינה. אימי בת 72 נוטלת כדורים ללחץ דם שכרגע יציב בעזרת הכדורים.כדור לכולסטרול ססטין 10 אספירין 75. וכדור לדופק- נורמלול ביחד עם לחץ הדם. מבנה גוף רזה . בתודה רבה רבה על התייחסותך ; גלית.

23/10/2020 | 17:34 | מאת: גלית

בהמשך לשאלתי מצורף שוב הקובץ.

מנהל פורום כלי דם ורידים