פקקת ורידים ברגל ימין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/02/2020 | 18:49 | מאת: ענת

לאחר שבוע של כאבים ונפיחות בשוק רגל ימין, הופניתי ל-US דופלר וקיבלתי היום את התשובה: פופליטאלי: הודגמה פקקת טרייה התופסת את כל חלל הוריד טיביאליים: הודגמה פקקת טרייה התופסת את כל חלל הוריד הטיביאלי הקדמי והאחורי קיבלתי מהרופאה ELIQUIS 5MG פעמיים ביום ובשבוע הראשון 2 כדורים פעמיים ביום. עוד אציין כי יש לנו רקע משפחתי כנשאים של פקטור V לידן עם רמת פקטור VIII מוגברת. קיבלתי הפנייה לעשות בדיקה זו. אני מאוד מודאגת. האם לפי התיאור אפשר לדעת איפה בדיוק נמצאת הפקקת. הטכנאית אמרה שזה מעל ומאחורי הברך והרופאה אמרה שזה מתחת לברך. לא ברור לי. הבנתי שככל שהפקקת במקום גבוה יותר יש סיכון רב יותר לתסחיף. מה הסיכוי להתפתחות תסחיף? ושאה נוספת - האם עליי להיות במנוחה ולהימנע ממאמץ או להתנהל כרגיל, במגבלות הכאב.. תודה רבה

12/02/2020 | 11:48 | מאת: ד"ר רם אברהמי

הטיפול שקיבלת זה הטיפול בנוסף הליכה ולא שכיבה במיטה יש להוסיף גרב אלסטי לא משנה היכן בדיוק הפקקת האם בפופ באזור הברך או קצת מעל הטיפול זהה . סיכון לתסחיף תחת טיפול שקיבלת נמוך ביותר פחות מאחוז .

12/02/2020 | 19:19 | מאת: ענת

תודה רבה

מנהל פורום כלי דם ורידים