אספרין ודופלקס עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

04/02/2020 | 10:24 | מאת: דווד

ב"ה לרופא שלום אמא בגיל 80 הייתה עד לפני 10 שנים במעקב של דופלקס עורקי צוואר , אין לי התוצאות הישנות אך הרופא המליץ בעבר על נטילת אספרין ליתר בטחון לאחרונה היא סובלת מצניחת מעיים פרולפס עם כאבים ודמום, מנסה להימנע מניתוח תיקון , ושמנו לב שבכל פעם שמפסקים לכמה ימים את האספרין הדמום מפסיק אך ליתר בטחון בקשנו חזרה על בצוע דופלר התוצאות מלפני יומיים LT CCA=75/18 ECA=158/26 ICA=123/14 ביפורקציה בגובה רגיל בעורק CCA הודגמה התעבות דופן העורק בעורק ECA הודגם פלאק אשר גורם להצרות בינונית בעורק ICA הודגם פלאק אשר גורם ל כ 20 אחוז היצרות כיוון וזרימה תקינים בעורק ורטבראלי RT CCA=62/12 ECA=72/17 ICA=57/12 ביפורקציה בגובה רגיל בעורק CCA לא הודגמו פלאקים בעורק ECA הודגם פלאק אשר אינו גורם להצרות בעורק ICA הודגם פלאק אשר אינו גורם להצרות כיוון וזרימה תקינים בעורק ורטבראלי שאלה לד"ר 1)מה אומרים התוצאות? 2) בהקשר לתוצאות מסוכן להפסיק את האספרין ?

04/02/2020 | 13:15 | מאת: ד"ר רם אברהמי

מבחינת קרוטיד לא זקוקה לאספרין ניתן להפסיק

12/02/2020 | 14:45 | מאת: דווד

לרופא שלום , בקצרה אחזור אמא בת 80 סובלת מ צניחה רקטלית ,ומפחדת מניתוח תיקון , נמצא קשר ישר בין נטילת אספרין לדימומים מהפורלפס, כשהיא מפסיקה יש ירידה משמעותית בדימום . שדופלקס צוואר תקין ולכן מבחינת הקורטיס ניתן להפסיק אספרין 100 מג, השאלה אם רוצה ליתר בטחון להמשיך לקחת יום כן יום לא האם זה מסוכן או שעדיף להפסיק לגמרי

מנהל פורום כלי דם ורידים