לחץ דם גבוה ושונה בשתי ידיים ב20-30

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

16/12/2019 | 20:06 | מאת: אלכסנדר

שלום. אני בן 68, בריא בדרך כלל. פתאום שמתי לב שדופק ביד ימין חזק יותר מיד שמאל. התחלתי למדוד לחץ דם וגיליתי שהבדל בלחץ דם 20-30 בלחץ סיסטולי. גם לחץ הדם היה גבוה : 160/110 מימין , 130/100 משמאל. השאלה שלי אזה דיקות ומלצות במצב כזה ומה יכולה להיות הסיבה, ובוודאי עד כמה זה מסוכן. תודה רבה

17/12/2019 | 16:34 | מאת: ד"ר רם אברהמי

קליניקה של היצרות בעורק תת בריחי משמאל דורש למדוד לחץ דם ולהתיחס רק לנמדד ביד ימין . הגבוהה מבינהם רצוי להשלים בדיקת עורקי תרדמה עורקים צואריים בדופלקס . ללמי שעבר מעקפים עם שימוש בוריד בין החזה שמאלי למעקף יש לממצא שצינת משמעות למי שלא עבר אז לרוב טיפול שמרני בלבד .

מנהל פורום כלי דם ורידים