אי ספיקה קשה בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

31/10/2019 | 13:00 | מאת: אנה

שלום. בת 44, שבוע 22 להריון. עם אי ספיקה כרונית ואחרי ניתוח אבלציה טרמית לפני 3 שנים. ביצעתי דופלר ורידי גפיים תחתונות (בעמידה ובשכיבה). להלן התוצאות: לא הודגמו סימני DVT לכל האו של רך מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות משני הצדדים. וריד פופליטאלי משמאל בלתי ספיק .באזור מפשעתי מימין הודגמו דליות גדולות מאוטם סימני אי ספיקה קשה. וריד ספנה ארוכה מימין מדגים סימני אי ספיקה קשה לכל אורך של הגפה . באזור מפשעתי משמאל הודגמו סעיפים שטחיים מרובים אשר מדגימים סימני אי ספיקה בינונית . וריד ספנה ארוכה משמאל מדגים סימני אי ספיקה בחלקו דיסטלי של ירך ובחלקו הפרוקסימלי של השוק. שאלות שלי- האם המצב מסכן את ההריון? האם היית ממליץ טיפול בקלקסן על סמך תוצאות אלו? מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב כרגע? האם כדאי לעשות עוד בדיקות ומעקב צמוד? אני משתמשת בגרבי לחץ דרגה 30-40ממ לאורך כל היום. ונוטלת מיקרופירין 75. תודה רבה

01/11/2019 | 12:03 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לא מסוכן לא צריך קלקסן יש להמשך גרב אלסטים בסיום הנקה לבדיקת כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים