בצקת לאחר ניתוח מעקפים - עורקי רגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

23/06/2019 | 16:57 | מאת: רוני

שלום רב, אמי לב. אמי בת 68 עברה לפני כשבוע ניתוח מעקפים של עורקי הרגליים. הניתוח היה מורכב ולאחר מכן אך הוכנסה לניתוח נוסף מכיוון שלא היתה זרימת דל לאחת הרגליים. כעת היא בתהליך התאוששות שמתקדם יפה. כבר הולכת והכאבים פוחתים. יחד עם זאת, בשתי הרגליים ישנן בצקות משמעותיות, החל מכף הרגל ועד לירך (כולל). האם מדובר בתוצאה טבעית של הניתוח או שהדבר דורש נוסף ויש לטפל בבעיה? תודה רבה!

24/06/2019 | 16:07 | מאת: ד"ר רם אברהמי

אכן תופעה טבעית לעיתים נעזרים בגבי תמיכה להורדת הבצקת לעיתים באם בצקת מוגזמת מבצעים דופלקס לראות שאין פקקת בורידים בעמוקים אך זה נדיר

מנהל פורום כלי דם ורידים