בלוטות לימפה וטיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/06/2019 | 10:41 | מאת: דנה

בוקר טוב ד"ר אברהמי בהמשך לשאלתי הקודמת כתבת כי אם יש בלוטות לימפה נפחות (במפשעות ) מעל 8 שבועות יש לשקול טיפול אנטיביוטי ולעקוב. (בבדיקת אולטרסאונד נצפו מס בלוטות מצד ימין הגדולה 22 מ"מ -כנראה 2 מחוברות, ומצד שמאל הגדולה 15 מ"מ,בעלות מבנה שמור) 1. איזה טיפול נהוג לתת כי רופא המשפחה לא נתן כלום ולעיתים זה מציק לי במיוחד בישיבה ממושכת או בגדים הדוקים ). 2. בבדיקה נוספת (שתן ) יצא חיובי UREA/PARVUM-PCR האם יש קשר בין זה לבין בלוטות מוגדלות וכואבות....כי רופא הנשים אומר שבדכ לא מטפלים בזה אבל במקרה שלי אולי כדאי לשקול דוקסילין 100 פעמיים ביום. *סליחה על השאלות המרובות פשוט לא בא לי ליטול אנטיביוטיקה לשווא וזה לא יטפל במקרה שלי תודה ויום טוב

12/06/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר רם אברהמי

החלטה היא לפי שילוב של מספר גורמים עדות למחלה זיהומית בדיקות דם חום באם יש בלוטות מוגדלות ואין מחלה זיהומית לבדיקת המטולוג והחלטה האם יש לקחת ביופסיה על ידי כירורג . אך לרוב כאמור בלוטת הינת ראקטיביות למצב זיהומי . יש לברר סוגיה זו עם רופא המשפחה

מנהל פורום כלי דם ורידים