הבדל גדול בלחץ דם בין שתי ידיים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/05/2019 | 11:59 | מאת: רומן

שלום. אבא שלי בן 62 עם PVD עבר אנגיופלסטיה עם סטנט 2008 ו2011 מעשן לשעבר, סכרת גבולית LDL גבוהה הוספו תרופות בגורמי הסיכון ידוע על הצרות בעורק קרוטיס שמאלי. לאחרונה נמדד לחץ דם גבוהה ביד ימין עד 220/160 עם לחץ דם גבולי ביד שמאל . לאחרונה עבר בירור קרדיולוגי שכלל אקו לב, תפקוד תקין עם LVH קל ובדיקת מאמץ תקינה . נשלך לבדיקת US קרוטיס חוזרת . השאלה שלי הוא מה הבירור או הבדיקות הנוספות שמומץ לעבור כדי לברר ממה נובעה הבדל כל כך גדול בלחץ דם בין שתי ידיים? תודה

28/05/2019 | 17:14 | מאת: ד"ר רם אברהמי

יש חסימה בעורקים ליד שמאל לכן יש הבדל במדידת לחץ דם יש להתיחס רק ללחץ דם ביד ימין ולטפל בערכים שלו ולא להתיחס לזה ביד שמאל . רצוי יעוץ בדיקת כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים